Skip to main content

Klaske ten Hoor

Ik ben begin jaren ‘90 met weven begonnen.

Mijn fascinatie voor textiel is echter al veel eerder ontstaan, tijdens mijn reizen door Afrika en Noord- en Midden-Amerika. Terug in Nederland ben ik, op de School voor Handenarbeid in Groningen bij Anneke Kolijn, begonnen met weven.

Ik heb er de basistechnieken geleerd, maar ook ontwerpen, kleurenleer en het verven van garens. Toen er in 2012 een cursus van Weefnetwerk, met Anneke als docent, startte hoefde ik niet lang na te denken. Dit was precies wat ik graag wilde om me verder als weefster te ontwikkelen. Natuurlijke garens hebben mijn voorkeur en dan vooral linnen. Ik werk het liefst in het platte vlak, strak en simpel.

Wat ik zo leuk vind aan onze weefgroep is dat we elkaar inspireren, je leert van elkaar, leert daardoor ook anders kijken en toch blijft iedereen bij zichzelf.

Sinds mijn pensionering werk ik als taalvrijwilligster in het multiculturele vrouwenhuis ‘Jasmijn’ in Groningen en heb ik vilt- en kookcursussen gedaan in o.a. Turkije en Frankrijk en moderne kunst bij de Vrije Academie.