Skip to main content

Mathilde Jongbloed

Na het volgen van een lerarenopleiding in tekenen en handvaardigheid heb ik mij verder ontwikkeld in het beeldend werken met textiel.

Ik houd van textiele ambachten waarbij vanuit draden 'stof' ontstaat, zoals breien, weven, haken, kantklossen. Soms heb ik de neiging om mij te verliezen in de techniek en kom dat slecht tot het gebruiken van die techniek in beeldend werk. Dat wilde ik niet met weven laten gebeuren.

Na een basiscursus gevolgd te hebben bij Margreet Dannis in Meppel ben ik op zoek gegaan naar een groep/docent die mij stimuleert om niet alleen een weefsel te maken maar die mij uitdaagt om weven te gebruiken als middel om iets te verbeelden.

Dat heb ik bij deze groep en Anneke Kolijn gevonden. Vol verwachting ga ik naar haar lessen: Wat hebben de anderen er van gemaakt en met welke uitdaging kom ik nu weer thuis. Elke keer kijk ik met bewondering naar het werk van mijn weefgenoten en vraag ik hen het hemd van het lijf hoe ze dat gemaakt hebben. Het is fijn om als leerling deel te nemen aan een groep en niet altijd de docent te zijn.

Mijn andere textiele avonturen zijn te volgen op www.yilcreation.blogspot.nl en zijn te lezen in het magazine 'Vezel'